Στις εσκαφές του νέου Ναού στο Καστέλλι ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας.

Την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας συνοδευόμενος από τον Αναπλ. Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ. κ. Σπυρίδωνα Φουκαράκη και τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Β’ Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Παπακανδεράκη, επισκέφθηκε το ιδιόκτητο οικόπεδο της Ενορίας Αγίου Αντωνίου Καστελλίου Πεδιάδος, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες θεμελίωσης, για να ανεγερθεί, με τη χάρη του Θεού, ο νέος μεγάλος Ιερός Ναός της Ενορίας.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρα του για τις εργασίες θεμελίωσης που λαμβάνουν χώρα. Ευχαρίστησε την Προϊσταμένη της ΕΦΑΗ κα Βασιλική Συθιακάκη για την ευαισθησία και την λυσιτελή μέριμνά της, καθώς και τον Αρχαιοφύλακα κ. Σταύρο Παπαδημητρίου, ο οποίος επιβλέπει τις εργασίες.

Στην Υπουργό Πολιτισμού κ. Λινα Μενδώνη, εξέφρασε ιδιαιτέρες ευχαριστιες για σύνολη τη συμπαράσταση Της στη Ι. Μητρόπολη μας, αρχής γενομένης απο την Παναγια Κεραλιμενιωτισσα στη Βιαννο.

Τέλος, ο Σεβ. κ. Ανδρέας ευχήθηκε στον Προϊστάμενο της Ενορίας Αρχιμ. κ. Ιερόθεο Χιώτη, στον Εφημέριο Πρωτοπρ. κ. Γεώργιο Μαραυγάκη και στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο καλή ευόδωση του Ιερού αυτού σκοπού, για την ανέγερση του νέου μεγάλου Ιερού Ναού, ο οποίος θα καλύπτει τις λατρευτικές ανάγκες της Ενορίας Καστελλίου.