Εορτή της Γέννησης του Χριστού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αρκαλοχωρίου.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στην Ιερά Μητρόπολή μας. Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου.
Οι καμπάνες του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού ήχησαν χαρμόσυνα μεταφέροντας το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Χριστού στον κόσμο. Πολλοί πιστοί προσήλθαν για να ακούσουν το «Δόξα ἐν ὑψίστοις λέγοντες, τῷ σήμερον ἐν Σπηλαίῳ τεχθέντι, ἐκ τῆς Παρθένου καὶ Θεοτόκου, ἐν Βηθλεὲμ τῆς Ἰουδαίας» και να κοινωνίσουν των αχράντων μυστηρίων.
Προ της απολύσεως ανεγνώσθη από τον Πρωτ. Σπυρίδων Φουκαράκη το εόρτιο Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτη μας.
ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ανδρέας κάλεσε το πολυπληθές εκκλησίασμα να προσεγγίσει το μεγάλο μυστήριο της γέννησης του Χριστού με πίστη, με αγάπη και ταπείνωση και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά με υγεία, ομόνοια και πνευματική προκοπή. Παρότρυνε για μια ακόμη φορά τους πιστούς να τηρούν τα υγειονομικά μέτρα της πολιτείας για την προστασία από τη νόσο του covid και κάλεσε τους πιστούς που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να το πράξουν.
Στη Χριστουγεννίατικη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος επίσης ο Πρωτ. Σπυρίδων Φουκαράκης, Αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός της Μητροπόλεώς μας και Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, ο Οικονόμος Ιωάννης Καπελλάκης και ο Διάκονος Μαρίνος Δασκαλάκης, ενώ μεταξύ άλλων, έδωσε το παρών ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νικόλαος Σκουλάς.