ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΡΑΜΑΣ ΚΥΡΟΥ ΠΑΥΛΟΥ.

Στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης 3 Μαΐου 2022 η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και πλήθος Αρχιερέων, μεταξύ αυτών και ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ανδρέας.
Ο μακαριστός Μητροπολίτης Δράμας, γεννήθηκε στη Βέροια το 1963, σπούδασε στην Εκκλησιαστική Σχολή της Λαμίας, στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Με την ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών του το 1988, έλαβε στην συνέχεια μεταπτυχιακό και διδακτορικό. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1983 και πρεσβύτερος το 1988 υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Βεροίας Παύλου. Διετέλεσε ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλιου. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ομιλίες και διαλέξεις. Είχε λάβει μέρος σε εκκλησιαστικές αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2005, εξελέγη Μητροπολίτης Δράμας. Διακρινόταν για την ειλικρίνειά του, την ευθύτητα και το αυθόρμητο του χαρακτήρα του, υπήρξε φίλος των φίλων του, με ατελεύτητη αγαπητική σχέση για τον πολιτισμό και την ιστορία του Πόντου. Θεράπευσε το διαγενεακό τραύμα που ζούσε με τον Πόντο των παππούδων του, για το οποίο έγραψε διδακτορική διατριβή, πολλά άρθρα και επανέκδοσε ιστορικά βιβλία της ιστορίας του Πόντου.
Η αγάπη του στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, ο σεβασμός και η αφοσίωση του στον Πατριάρχη μας κ.κ Βαρθολομαίο υπήρξε δυσεύρετη. Σύνολη η Εκκλησία, αλλά και ο κλήρος με τον λαό της Δράμας, απωλέσαμε Ιεράρχη δυναμικό, ορθοτομούντα, πρωτοπόρο, ρηξικέλευθο, αλλά και δημιουργικά αφοσιωμένο εις την ορθόδοξον πίστη και ζωή.