Εσπερινός του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι.

Στις 19 Ιουλίου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας μετέβη στον πανηγυρίζοντα ανεγερθέντα Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλια, στο λόφο του Αρκαλοχωρίου, όπου τέλεσε τον Αρχιερατικό εσπερινό. Ο παλαιός Ναός που κτίστηκε το 1927, καταστράφηκε ολοσχερώς απο τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, όπου και έχασε την ζωή του ο μακαριστός Ιάκωβος Τζαγκαράκης, για τον οποίο στο τέλος της ακολουθίας τελέστηκε τρισάγιο.
Απευθυνόμενος ο Σεβασμιώτατος προς το φιλάγιο και πολυπληθές εκκλησίασμα, ομίλησε για το σημαντικό έργο της ανοικοδόμησης του Ναού, που είναι ιστορικό και πολιτισμικό μνημείο, αλλά και φάρος φωτεινός για τους Αρκαλοχωρίτες, για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και τους επισκέπτες της πόλεως. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν στην αποκατάσταση του Ιερού Ναού και ανακοίνωσε τα Ιερά εγκαίνια, που θα τελεστούν πρώτα ο Θεός στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, ένα χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό.
Το παρών μεταξύ άλλων έδωσε ο βουλευτής Ηρακλείου κ.Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Δήμαρχος Μινώα πεδιάδος κ.Μανόλης Φραγκάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ.Νίκος Συριγωνάκης, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ.Παύλος Μπαριτάκης, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Ιωάννης Αναστασάκης, ο Αντιδήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ.Αραβιάκης Κωνσταντίνος, η πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου κ.Όλγα Δραμουντάνη και ο πρώην Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ.Ζαχαρίας Καλογεράκης.