Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε, στο μεγάλο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Πολυκέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, στο Αρκαλοχώρι, Εκδήλωση, από την Ιερά Μητρόπολη και τα Γενικά Λύκεια: Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου, Βιάννου και Μελεσσών «Για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή».

Προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ με τίτλο: «benim giritli limon κρητικό λεμόνι», ενώ στη συνέχεια οι μαθητές των Λυκείων μίλησαν για τη Μικρά Ασία και τον πολιτισμό της, τραγούδησαν με όργανα μικρασιατικά τραγούδια, προέβαλαν τη μικρασιατική μουσική, το πάντρεμα και τη σύζευξή της με την κρητική και ελληνική μουσική, και αναγνώσθηκαν διηγήσεις, που οι μαθητές κατέγραψαν από απογόνους μικρασιατών. Τέλος, ο Λυκειάρχης του Γενικού Λυκείου Αρκαλοχωρίου κ. Αθανάσιος Μάνταρας μίλησε για το Πανεπιστήμιο Σμύρνης και τον ιδρυτή του Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή.

Υπευθύνοι της Εκδήλωσης, εκ μέρους των Λυκείων, ήταν:

1. Για το Γενικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου: ο Λυκειάρχης, κ. Αθανάσιος Μάνταρας και οι Καθηγητές: κα Μαρία Πρωτογεράκη, κα Μαρία Τζανάκη, κα Ειρήνη Κριτσωτάκη και κ. Ζαχαρίας Αλετράς.

2. Για το Γενικό Λύκειο Καστελλίου: ο Λυκειάρχης, κ. Εμμανουήλ Θεοδωρομανωλάκης και οι Καθηγητές: κ. Ιωάννης Σουλτάτος και κα Μαρία Σπαθαράκη.

3. Για το Γενικό Λύκειο Μελεσσών: ο Λυκειάρχης, κ. Σταύρος Τζουρμπάκης και οι Καθηγήτριες: κα Μαρία Μαθιουδάκη και κα Εύη Γεωργάκη.

4. Για το Γενικό Λύκειο Βιάννου: η Λυκειάρχης, κα Γεωργία Σούκουλη και ο Καθηγητής κ. Φάνης Χάσκος.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ