Το ”ύστατο χαίρε” στον Νικομηδείας Ιωακείμ

Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη προπέμφθηκε στην αιωνιότητα, από τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, ο αείμνηστος Μητροπολίτης Γέρων Νικομηδείας κυρός Ιωακείμ, την Πέμπτη της Διακαινησίμου, 20 Απριλίου 2023.

Το πρωί, τελέστηκε Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου.

Ακολούθως, στις 11 π.μ., τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου, συμπαραστατουμένου από τους Σεβ. Μητροπολίτες Γέροντα Δέρκων κ. Απόστολο, Γέροντα Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριο, Μιλήτου κ. Απόστολο, Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνα, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίο, Μύρων κ. Χρυσόστομο, Ικονίου κ. Θεόληπτο, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανο, Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, Πισιδίας κ. Ιώβ, Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιο, Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο, Σαράντα Εκκλησιών κ.Ανδρέα και Προύσης κ. Ιωακείμ.

Το πένθος της Μητρός Εκκλησίας έφεραν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και Σηλυβρίας κ. Μάξιμος.

Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε, κατά την τάξη, ο Πανοσιολ. Διάκονος κ. Βοσπόριος, Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος, Επίτροπος του Πανάγιου Τάφου στην Πόλη, οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Αλικαρνασσού κ. Αδριανός, Αραβισσού κ. Κασσιανός, Τράλλεων κ. Βενιαμίν, Δαφνουσίας κ. Σμάραγδος και Ξανθουπόλεως κ. Παΐσιος, κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής, της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως και των παρακειμένων Ι. Μητροπόλεων, αλλά και από το εξωτερικό, Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Αγίας του Χριστου Μ. Εκκλησίας, ο Εξοχ. κ. Χριστόδουλος Λάζαρης, Πρέσβης της Ελλάδος στην Τουρκία, η Ευγεν. κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου, Γενική Πρόξενος στην Πόλη, συγγενείς του εκλιπόντος, παράγοντες της Ομογένειας, Αντιπροσωπείες Καθηγητών και μαθητών των ομογενειακών Εκπαιδευτηρίων, και πολλοί πιστοί.

Ο ενταφιασμός του αειμνήστου Ιεράρχου έγινε στο Κοιμητήριο του Αγίου Ιγνατίου της Χαλκηδόνος.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείου

Δημοσίευση: Ρομφαία