Ετήσιο Αρχιερατικό Μνημόσυνο Πελαγίας χας Εμμ. Καπελλάκη

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα, Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτη, στο Αρκαλοχώρι, τελέστηκε την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 το ετήσιο μνημόσυνο της μακαριστής Πελαγίας χας Εμμ. Καπελλάκη, μητέρας τριών κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Ανδρέας και εν συνεχεία τέλεσε την Θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενος από τους εφημερίους του ναού και από τα τέκνα της αείμνηστης Πελαγίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε συνοπτικά στην ευαγγελική περικοπή της Κυριακής, σε σχέση με την πορεία μας προς τα Χριστούγεννα, τονίζοντας ιδιαιτέρως, μεταξύ άλλων, την αναγκαία προετοιμασία εκάστου εξ ημών με τη νηστεία, την εξομολόγηση και την Θεία Κοινωνία, προκειμένου να υποδεχθούμε με καθαρότητα ψυχής και σώματος τη μεγάλη Δεσποτική εορτή της Γεννήσεως του Θεανθρώπου.

Ακολούθως τελέστηκε το ετήσιο ιερό μνημόσυνο της μακαριστής αδελφής Πελαγίας και εν συνεχεία προσφέρθηκε καφές για όλο το εκκλησίασμα.