Η εορτή των Χριστουγέννων στην Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Γεννήσεως του Σωτήρος μας Ιησού Χριστού στην Ιερά Μητρόπολή μας. Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.Ανδρέα.
Οι καμπάνες του Ιερού Ναού ήχησαν στις 7:00 το πρωί και πολλοί πιστοί προσήλθαν για να ακούσουν από τους καλλικέλαδους ιεροψάλτες «Δόξα ἐν ὑψίστοις λέγοντες, τῷ σήμερον ἐν Σπηλαίῳ τεχθέντι, ἐκ τῆς Παρθένου καὶ Θεοτόκου, ἐν Βηθλεὲμ τῆς Ἰουδαίας» και να κοινωνίσουν των αχράντων μυστηρίων.
Προ της απολύσεως, με κατάνυξη, ανεγνώσθη από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Νήφωνα Βασιλάκη, Κωδικογράφο της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, το εόρτιο Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Ποιμενάρχου μας, ένα ελπιδοφόρο μήνυμα αισιοδοξίας που πηγάζει από την κατά Σάρκα Γέννηση του Κυρίου μας.
Τέλος ο Σεβ. κ. Ανδρέας  στο κήρυγμα του, ανέλυσε τα μηνύματα της εορτής των Χριστουγέννων και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά με υγεία, ομόνοια και προκοπή.