Κοπή Αγιοβασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στον Εσπερινό των Τριών Ιεραρχών

Σε άκρως εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019,παραμονή της εορτής των τριών Ιεραρχών, η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της Αγιοβασιλόπιτας της Ιεράς Μητρόπολής μας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα στο Αρκαλοχώρι, το αριστερό κλίτος του οποίου είναι αφιερωμένο στους Τρεις Ιεράρχες, με σύσσωμη την παρουσία των Ιερέων, εκκλησιαστικών συμβούλων, ιεροψαλτών, νεωκόρων, ευπρεπιστριών των Ενοριών.

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ανδρέα, ενώ το θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσιολ. Αρχιμ. Κορνήλιος Αθανασάκης, ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στα τιμώμενα πρόσωπα των Αγίων Τριών Φωστήρων της Εκκλησίας μας και Προστατών της Παιδείας.

Ακολούθως το λόγο πήρε ο Σεβ. κ. Ανδρέας, ο οποίος ευχαρίστησε  όλους τους  ιερείς, τους εκκλησιαστικούς συμβούλους, τους ιεροψάλτες, τους νεωκόρους και τις ευπρεπίστριες,  καθώς και τους εθελοντές που ενισχύουν πολλαπλώς το έργο των Ενοριών. Εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία τους και την ανταπόκριση που επέδειξαν στο κάλεσμα της Μητρόπολης και εξήρε το μέγεθος  της συμπαράστασής  τους στην εύρυθμη λειτουργία της Μητρόπολης.

Κατόπιν τελέσθηκε η ευλόγηση και η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας, ενώ ακολούθησε συνεστίαση αγάπης στο κέντρο «Πάνθεον» στο Αρκαλοχώρι, όπου η σχολή παραδοσιακών χορών της Μητροπόλεώς  μας παρουσίασε με απόλυτη επιτυχία χορευτική εκδήλωση, με τη συμμετοχή παιδιών όλων των ηλικιών.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων,  παρόντες ήταν  ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γιώργος Πιτσούλης, ο Αντιδήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Ζαχαρίας Δερμιτζάκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Νεκτάριος Σερμάκης, κ. Γιώργος Ματαλλιωτάκης και κ. Γιώργος Αλεξάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μινώα Πεδιάδος κ. Μανώλης Φραγκάκης και κ. Αριστείδης Μανουράς, ο πρώην Βουλευτής και Νομάρχης κ. Δημήτρης Σαρρής, ο πρώην Βουλευτής κ. Μανώλης Στρατάκης,   η πρώην Βουλευτής κα Μαρία Σκραφνάκη, ο πρώην Βουλευτής κ. Μάξιμος Σενετάκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρκαλοχωρίου κ. Στέφανος Ψυλλάκης, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστελλίου κα Μαρία Σκουλούδη, ο Πρόεδρος του ΑΘΛΗ. Σ. Η. Αρκαλοχωρίου κ. Γιώργος Αλεβιζάκης, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και το σύνολο των Ιερέων,  των εκκλησιαστικών συμβούλων, ιεροψαλτών και νεωκόρων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

 

Φωτογραφίες: Νικόλαος Εμμ. Μαθιουδάκης