Συνάντηση Αντιπροσωπείας Οικουμενικού Πατριαρχείου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποτελούμενη από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριο , Πρόεδρο, και τους Σεβ. Μητροπολίτες: Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, Ανδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιο και Κισάμου και Σέλινου κ. Αμφιλόχιο, εκ μέρους της Εκκλησίας Κρήτης, ως επίσης και τον Μέγα Αρχιδιάκονο του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Θεόδωρο και τον κ. Δημήτριο Μηλαθιανάκη, Νομικό Σύμβουλο της Εκκλησίας Κρήτης, Άρχοντα της Α.τ.Χ.Μ.Ε. συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, στα πλαίσια ενημερώσεως θεμάτων της επικαιρότητας που αφορούν την Εκκλησία.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος μετέφερε προς τον κ. Πρωθυπουργό τις ευχες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ.Βαρθολομαίου. Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος της Πατριαρχικής Αντιπροσωπείας αναφέρθηκε εις τον λόγο της συναντήσεως, μεταφέροντας τις θέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου εις ότι αφορά την προτεινόμενη αλλαγή του άρθρου 3 του Συντάγματος ως και την διαφωνία του Πατριαρχείου αναφορικώς με την αλλαγή του μισθολογικού καθεστώτος των Κληρικών, ευχαριστώντας τον κ. Πρωθυπουργό για την συμβολή του εις την προσπάθεια ανοίγματος της Θεολογικής Σχολής Χάλκης.

Ακολούθως ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την χαρά του για την ευκαιρία της συναντήσεως αυτής, αναφέρθηκε εις την αναγκαιότητα ανοίγματος της Θεολογικής Σχολής Χάλκης και σημείωσε πως από πλευράς της Πολιτείας υπάρχει η διάθεση εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης εις ότι αφορά το θέμα της μισθοδοσίας των Κληρικών και ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος μετέφερε τις θέσεις και απόψεις της Εκκλησίας Κρήτης επί των θεμάτων και σημείωσε πως το μισθολογικό καθεστώς των Κληρικών θα πρέπει να παραμείνει ως έχει.

πηγή: Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου