Εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Χώρας Χανίων

Στα Χανιά μετέβη ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ανδρέας, την Τετάρτη 29 Μαΐου, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, με σκοπό να συμμετάσχει στην επετειακή εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Χώρας Χανίων.

Προ της εκδηλώσεως τελέσθηκε εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. κ. Ανδρέα και μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά την άλωση της Πόλης ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη στο Ιερό Βήμα ο Σεβ. κ. Δαμασκηνός και Κληρικοί της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου. Επίσης, το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου καθώς και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, στο Πνευματικό κέντρο της Ενορίας «Κωνσταντινουπολειάδα» πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με Κεντρικό ομιλητή τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ανδρέα και στη συνέχεια η χορωδία της αδελφότητος Μικρασιατών Χανίων «ο Άγιος Πολύκαρπος» απέδωσε παραδοσιακά τραγούδια.

Τέλος ο Σεβ. κ. Δαμασκηνός έκλεισε την εκδήλωση ευχαριστώντας τον Σεβ. κ. Ανδρέα για την ανταπόκριση της προσκλήσεώς του, αλλά και για την εξαιρετική του ομιλία.