Εορτή λήξης των δραστηριοτήτων της Ενορίας Καστελλίου

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου, στην πλατεία Μεϊντανίου στο Καστέλλι Πεδιάδος, τα παιδιά των δραστηριοτήτων της Ενορίας Αγίου Αντωνίου (θεατρικό εργαστήρι, παραδοσιακή και βυζαντινή μουσική, και κατηχητικό) παρουσίασαν μουσικοθεατρική παράσταση με την ευκαιρία λήξης των δραστηριοτήτων για το καλοκαίρι.

Στην εκδήλωση, την ευθύνης της οποίας είχε η κα Αργυρώ Ρέππα πρωτοψάλτρια του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Καστελλίου, παρουσιάστηκαν σκετς από τον ελληνικό κινηματογράφο της δεκαετίας του ’60 και εκτελέσθηκαν τραγούδια από τις ελληνικές ταινίες που όλοι μεγαλώσαμε.

Την εκδήλωση παρακαλούθησαν με ενθουσιασμό ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Μαρία Σκουλούδη, ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠ κ. Βασίλης Εργαζάκης και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, στο τέλος της εκδήλωσης, εξέφρασε τη χαρά του, διότι όπως ανέφερε, με την επιλογή αυτή να ανέβουν αποσπάσματα από τις ταινίες του παλιού κινηματογράφου, μεταδίδεται ένα πολιτιστικό και πολιτισμικό μήνυμα σε μια εποχή που όλα είναι ρευστά.

Επίσης επαίνεσε τα παιδιά για την εκπληκτική προσπάθεια και ευχαρίστησε τους Ιερείς του Ναού Αρχιμ. Ιερόθεο Χιώτη και Πρωτοπρ. Γεώργιο Μαραυγάκη καθώς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για τη πολύπλευρη στήριξη που παρέχουν στα παιδιά και σε όλες τις δραστηριότητες.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κα Αργυρώ Ρέππα για την σημαντική διακονία που επιτελεί στην Ενορία Καστελλίου, ευχαριστήστε τις εθελόντριες κα Ειρήνη Ασαριωτάκη, κα Ειρήνη Βουμβουλάκη, κα Βαγγελιώ Θεοφανάκη, κα Δήμητρα Δερέμπεη και κα Γεωργία Αποστολογιωργάκη, τους γονείς που προτρέπουν τα παιδιά τους να συμμετέχουν στις δράσεις της τοπικής Εκκλησίας, την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κα Μαρία Σκουλούδη, τον Αντιπρόεδρο του ΔΟΠΑΠ κ. Βασίλη Εργαζάκη και όλους τους παρισταμένους, και ευχήθηκε καλό καλοκαίρι.