Λαμπρή Πανήγυρη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Αρκαλοχώρι

Την Δευτέρα 5 Αυγούστου παραμονή της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Απαμείας κ. Παϊσίου και συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ανδρέα.

Το Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. κ. Μακάριος  αναφερόμενος στη μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως και στα μεστά νοήματά της, ενώ ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως, με την πάνδημη συμμετοχή του κόσμου.

Στη συνέχεια τελέσθηκε η ευλόγηση των άρτων και προ της απολύσεως ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ανδρέας ευχαρίστησε εγκάρδια τον Θεοφιλέστατο για την αποδοχή της πρόσκλησης και ευχήθηκε σε όλους το Φως της Θείας Μεταμορφώσεως να φωτίζει τη ζωή και τις οικογένειες όλων.

Στην ακολουθία του Εσπερινού έλαβαν επίσης μέρος Πανοσιολ. Αρχιμ. Ειρηναίος Τριαλωνάκης, κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ο Πρωτοπρ. κ. Δημήτριος Πάγκαλος, Προϊστάμενος του Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος της Α΄Αρχιερατικής Περιφέρειας, ο Πρωτοπρ. Σπυρίδων Φουκαράκης, Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Ανδρέα Αρκαλοχωρίου και Αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ο Πρωτοπρ. Ιωάννης Μπανασάκης, εφημέριος Αρχαγγέλου (Βαρβάρω), ο Πρωτοπρ. κ. Δημήτριος Καπελλάκης, εφημέριος Χουμερίου, ο Πρωτοπρ. Ελευθέριος Σκουλάς, εφημέριος Μελεσσών, ο Διάκονος Ιωάννης Καπελλάκης και ο Διάκονος Κωνσταντίνος Αρμενάκης, ενώ συμπροσευχόμενος ήταν ο Πρωτοπρ. του Οικουμενικού Θρόνου κ. Μιχαήλ Κανιαδάκης, εφημέριος Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Το παρών επίσης έδωσαν ο νέος Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Εμμανουήλ Φραγκάκης και  ο πρώην Δήμαρχος Αρκαλοχωρίου κ. Χαράλαμπος Γιαννόπουλος.

Τη επαύριον, Τρίτη 6 Αυγούστου, ανήμερα της Εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Απαμείας κ. Παϊσίου, ο οποίος και ομίλησε επίκαιρα σχετικά με αυτό το γεγονός της Μεταμορφώσεως, ευχαριστώντας παράλληλα τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για την πρόσκληση που του εγένετο και ευχήθηκε στο εκκλησίασμα χρόνια πολλά και καλό υπόλοιπο του Αγίου 15Αύγουστου.

 

 

φωτογραφίες Νικόλαος Εμμ. Μαθιουδάκης