Εκδημία ιερέως Γεωργίου Νηστικάκη

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 εξεδήμησε εις Κύριον ο μακαριστός πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Νηστικάκης, συνταξιούχος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, με καταγωγή από την Πολυθέα  Πεδιάδος.

Η εξόδιος ακολουθία του εκλιπόντος ιερέως εψάλη στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πολυθέας παρουσία πλήθους ιερέων και κόσμου. Στη συνέχεια η σορός του ενταφιάσθηκε στο ενοριακό κοιμητήριο.

 Τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ανδρέα εκπροσώπησε ο πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Ιερόθεος Χιώτης ο οποίος μετέφερε τις συλλυπητήριες ευχές προς  την οικογένεια.

 

Σύντομο Βιογραφικό

Ο αείμνηστος πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Νηστικάκης γεννήθηκε την 17η Ιανουαρίου 1934 στην Πολυθέα Πεδιάδος. Ήταν το δεύτερο από τα επτά παιδιά του Ιωάννη και της Ελευθερίας Νηστικάκη.

Αφού τελείωσε την θητεία του στην πολεμική Αεροπορία στην Αθήνα, παντρεύτηκε την Στυλιανή Παπαδάκη το 1957 με την οποία απέκτησε τρία παιδιά, την Ελευθερία τον Ιωάννη και τον Μιχαήλ.

Φοίτησε στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών. Χειροτονήθηκε διάκονος την 29η Αυγούστου 1956 από τον Επίσκοπο Κυδωνίας κυρό Αγαθάγγελο και πρεσβύτερος την 15η Αυγούστου 1957 από τον Μητροπολίτης Κρήτης κυρό Ευγένιο στο Σάρχο Ηρακλείου. Διορίστηκε εφημέριος στην ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πολυθέας. Στη συνέχεια φοίτησε στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης και ζήτησε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κυρό Παντελεήμονα Α΄ να τον δεχθεί στην ενορία του Φοίνικος Θεσσαλονίκης όπου και αποπεράτωσε τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ανέλαβε την εκ θεμελίων ανέγερση του Υπέρλαμπρου Ιερού Ναού τριών Ιεραρχών στην περιοχή Βούλγαρη Θεσσαλονίκης, ο οποίος αποτελεί ένα ξεχωριστό στολίδι της πόλεως και θεωρείται από τους πιο επιβλητικούς και αξιοθαύμαστος Ναούς της Βορείου Ελλάδος. Ο αείμνηστος π. Γεώργιος Νηστικάκης συνταξιοδοτήθηκε το 2007 και από τότε εγκαταστάθηκε στην Πολυθέα.

Ακολουθεί ψήφισμα της ενορίας Πολυθέας: