Πολυαρχερατικός Εσπερινός στον Σκινιά Μονοφατσίου

Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου εσπέρας, πραγματοποιήθηκε ο μέγας πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Σκινιά Μονοφατσίου, επί τη εορτή του Αγίου Αντωνίου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας κ. Ειρηναίου και συγχοροστατούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού και του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ανδρέου.
Ο Σεβ. κ. Ανδρέας καλωσόρισε εγκάρδια τους δύο Χανιώτες Επισκόπους, ευχόμενος κάθε επιτυχία στη νέα τους αρχιερατική διακονία. Ακολούθως ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ευμενείας ομίλησε εκτενώς για το πρόσωπο και τον οσιακό βίο του τιμωμένου από την Αγία μας Εκκλησία Αγίου Αντωνίου. Στη συνέχεια ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Δορυλαίου αφού ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη μας για την πρόσκληση ευχήθηκε χρόνια πολλά στο εκκλησίασμα.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, στο πνευματικό κέντρο της Ενορίας, ακολούθησε η ευλόγηση της Αγιοβασιλόπιτας του πολιτιστικού συλλόγου Σκινιά από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Δορυλαίου κ. Δαμασκηνό.
Τέλος το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παύλος Μπαριτάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Σμυρνάκης, ο πρώην Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο πρώην Δήμαρχος Αρκαλοχωρίου κ. Χαράλαμπος Γιαννόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Μανώλης Ζαμπουλάκης, κ. Ηρακλής Κριθινάκης, κ. Ζαχαρίας Δερμιτζάκης, ο κ. Μανώλης Βλαστός και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Νικήτας Ζαμπουλάκης.

 


Νωρίτερα τους δύο νέους Επισκόπους είχε υποδεχθεί ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ανδρέας στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ιεράς μας Μητροπόλεως στό Αρκαλοχώρι ενώ τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Δορυλαίου είχε συνοδέψει ο Προηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου  Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης.

 

φωτογραφίες: Νικόλαος Μαθιουδάκης