Πανήγυρη Αγίου Αντωνίου Πολιούχου Καστελλίου Πεδιάδος

Παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Αντωνίου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Καστέλλι Πεδιάδος.
Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός, ανταποκρινόμενος στη πρόσκληση του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ανδρέα, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Ανδρέα και του Θεοφιλ. Επισκόπου κ. Δαμασκηνού.
Το Ιερό Θυσιαστήριο κύκλωσαν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. του Οικουμενού Θρόνου κ. Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης, Προηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων Χανίων, ο Πανοσ. Αρχιμ. κ. Ευμένιος Καμπουράκης, ο Αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πρωτοπρ. Σπυρίδων Φουκαράκης, ο Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Κιοστεράκης, οι Οικον. Νικήτας Καπελλάκης και Κίμωνας Βλαστός, ο Αρχιδιάκονος Ανδρέας Δημητρίου και ο Διάκονος Κωνσταντίνος Αρμενάκης.
Τη διακονία του Θείου λόγου ανέλαβε ο Θεοφιλ. Επισκοπος κ. Δαμασκηνός ομιλώντας επίκαιρα σχετικά με τον βίο και τις αρετές του καθηγητή της ερήμου Μεγάλου Αντωνίου, ευχαριστώντας παράλληλα τον Σεβ. κ. Ανδρέα για την πρόσκληση που του έγινε.
Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος αντιφώνησε ευχαριστώντας τον Θεοφιλέστατο για τον πνευματικό του λόγο, συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιερόθεο Χιώτη και τον συνεφημέριό του Πρωτοπρ. Γεώργιο Μαραυγάκη για την άρτια προετοιμασία και διεξαγωγή της πανηγύρεως και ευχήθηκε η χάρη του Αγίου Αντωνίου να καθοδηγεί τη ζωή όλων και να μας αποτρέπει από τις παγίδες του πονηρού, οπλίζοντάς μας με ταπείνωση και υπομονή.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η βράβευση των αριστευσάντων μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου Καστελλίου. Επίσης οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των Σχολείων της πόλεως του Καστελλίου παρέστησαν με τις σημαίες των Σχολείων τους κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τιμώντας με την παρουσία τους αυτή τον Πολιούχο τους Άγιο Αντώνιο.
Στην πανήγυρη τόσο στον εσπερινό όσο και τη Θεία Λειτουργία παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Εμμανουήλ Φραγκάκης, ο πρώην Δήμαρχος κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχαήλ Σαμωνάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Εμμανουήλ Θεοδωρομανωλάκης, η Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Καστελλίου κα Μαρία Σκουλούδη, ο εκπρόσωπος της 133 Σ.Μ. Καστελλίου Επισμηναγός κ. Παναγιώτης Τσουλφίδης, ο Διοικητής του Α.Σ. Καστελλίου Ανθυπαστυνόμος κ. Γεώργιος Μποχώτης και πλήθος πιστών.
Να σημειώσουμε ότι ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Κορνήλιος Αθανασάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό και κήρυξε και το θείο λόγο. 

Θεία Λειτουργία: 

 

Από τον Εσπερινό:


Φωτογραφίες: Νικόλαος Μαθιουδάκης

 

Οι Αριστούχοι των σχολείων της πόλεως του Καστελλίου:

Γενικό Λύκειο Καστελλίου: 
α’ τάξη Ειρήνη Γκαμίλη 19,8
β’ τάξη Χριστίνα Γιαννακάκη 19,4
γ’ τάξη Χρυσούλα Καριωτάκη 19,7

Γυμνάσιο Καστελλίου: 
α΄τάξη Ελένη Μπορμπουδάκη 19,9
β’ τάξη Τσέκα Κρισίλντα 20
γ’ τάξη Κωνσταντίνος Ηγουμενάκης 20
Γεωργία Καριωτάκη 20
Ιωάννης Νικολουδάκης 20