Η Ακολουθία των παθών της Μ. Πέμπτης στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Καστελλίου Πεδιάδος

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ανδρέας, τη Μ. Πέμπτη το απόγευμα μετέβη κατά το έθος στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου στο Καστέλλι Πεδιάδος, όπου χοροστάτησε στην ακολουθία των Αγίων Παθών του Κυρίου μας, , κεκλεισμένων των θυρών.
Μέρος έλαβαν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Σίμων Βουτυριάδης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καλλέργη, ο οποίος προεξήρχε της Ακολουθίας, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιερόθεος Χιώτης και ο Πρωτοπρ. Γεώργιος Μαραυγάκης, εφημέριοι του Ιερού Ναού καθώς και ο Διάκονος Κωνσταντίνος Αρμενάκης.
Ο Σεβασμιώτατος προ της απολύσεως τέλεσε, όπως και σε κάθε ακολουθία, τη δέηση για τον κορωνοϊό που μαστίζει όλο τον κόσμο, γονυκλινής μπροστά από τον Εσταυρωμένο.
Επίσης, στην ομιλία του προς τους ευσεβείς ενορίτες του Καστελλίου, αλλά και ευρύτερα, οι οποίοι παρακολουθούσαν μέσω της διαδικτυακής μετάδοσης, απηύθυνε πατρικούς και εναγώνιους λόγους ενθαρρύνοντάς τους μέσα από αυτό το πνευματικό επιτίμιο που υφιστάμεθα όλοι. Προέτρεψε τη βραδιά της Αναστάσεως να φωταγωγήσουν τις οικίες τους και να βγουν στα παράθυρα και τα μπαλκόνια και να ψάλουν όλοι μαζί το «Χριστός Ανέστη..» την ώρα που οι καμπάνες του Ιερού Ναού θα ηχήσουν χαρμόσυνα στις 12:00 π.μ. του Μεγάλου Σαββάτου.
Τέλος ευχαρίστησε τον Ηγούμενο Αρχιμ. Σίμωνα, τους εφημερίους του Ιερού Ναού, τον Διάκονο και τους ψάλλοντας την Ακολουθία των Παθών κ. Ιωάννη Ατσαλάκη και κα Γεωργία ΑΠοστολογιωργάκη, ευχόμενος παράλληλα ο Παθών και Σαυρόν υπομείνας Κύριος, να ευλογεί τη ζωή και το γένος μας και καλή Ανάσταση.

Ακολουθεί το κήρυγμα του Σεβασμιώτατου: