Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στον Ομαλό Βιάννου

Με την παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, η εορτή του Αγίου Πνεύματος στο Οροπέδιο του Ομαλού στον Αμιρά Βιάννου ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ανδρέα και με παρουσία κληρικών της ευρύτερης περιοχής της επαρχίας Βιάννου και συγκεκριμέμα των Πρωτοπρεσβυτέρων Στυλιανού Γεωργιανάκη και Ιωάννη Κοντάκη, του Πρεσβυτέρου Εμμανουήλ Ραπτάκη, εφημερίου της Ενορίας, ττων Διακόνων Κωνσταντίνου Αρμενάκη και Σεραφείμ Βιολάκη ενώ το ψαλτήριο διακόνησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Β’ Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Παπακανδεράκης και ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Δ’ Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Χριστοδουλάκης.
Στο θείο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας ομίλησε για Αγία Τριάδα εστιάζοντας στο τρίτο Πρόσωπό και τις δωρεές του στους Αποστόλους κατά την ημέρα της Πεντηκοστής ενώ προ της απολύσεως απένειμε το οφφίκιο του Πνευματικού στον π. Εμμανουήλ Ραπτάκη.
Στην συνέχεια τελέσθηκε τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων για την Εθνική Αντίσταση στο χώρο του μνημείου από τον Σεβ. κ. Ανδρέα και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.
Το παρών στον εορτασμό, μεταξύ άλλων, έδωσαν οι Βουλευτές Ηρακλείου κ. Σωκράτης Βαρδάκης, κ. Νίκος Ηγουμενίδης, κ. Γιώργος Λογιάδης, κ. Μανώλης Συντιχάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παύλος Μπαριτάκης, ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Μηνάς Σταυρακάκης, εκ μέρους της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου ο Πρόεδρος κ. Αριστομένης Συγγελάκης και εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας του Πυροσβεστικού Σώματος και φορέων της Βιάννου.