Τα ονομαστήρια του Πατριάρχη μας εόρτασαν οι μαθητές του Αρκαλοχωρίου

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου το εσπέρας, στην εορτή των αγίων ενδόξων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα, εόρτασαν τα σεπτά ονομαστήρια του Οικουμενικού μας Πατριάρχη Κυρίου Κυρίου Βαρθολομαίου, οι μαθητές που επίκειται να δοκιμασθούν στο στίβο των προαγωγικών και πανελλαδικών εξετάσεων.
Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι, τελέστηκε νυχτερινή Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ανδρέα με τη συμμετοχή του Πρεσβυτέρου Ιωάννη Καπελλάκη και του Διακόνου Σταύρου Φανουράκη.
          Το ιερό αναλόγιο διακόνησαν οι αναγνώστες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, μαθητές της Γ’ Λυκείου Αρκαλοχωρίου Οδυσσέας Μελεσσανάκης και Ευάγγελος Φουκαράκης, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος εκ του ιερού βήματος ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού και αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Φουκαράκης.
          Ο Σεβ. κ. Ανδρέας  ομίλησε για το έργο, τη δημιουργική, γόνιμη και πνευματοφόρα Πατριαρχία του Οικουμενικού μας Πατριάρχη, ο οποίος το 2021, με τη Χάρη του Θεού, συμπληρώνει 30 χρόνια ευκλεούς Πατριαρχίας και καθίσταται ο μακροβιότερος εν ενεργεία Πατριάρχης, στο μακρύ κατάλογο των 270 προκατόχων του.
          Ο Σεβασμιώτατος ενεθάρρυνε, επίσης, τους μαθητές στον μεγάλο και καθημερινό αγώνα που καταβάλουν, με τη μελέτη τους και την παρακολούθηση φροντιστηρίων, προκειμένου να έχουν επιτυχή έκβαση στις εξετάσεις τους.
          Στη συνέχεια ανέγνωσε την ειδική ευχή του Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ για τους διαγωνιζόμενους. Οι υποψήφιοι, αφού κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, έψαλλαν όλοι μαζί τη Φήμη του Οικουμενικού μας Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ευχόμενοι όλοι ο Κύριος να του χαρίζει υγεία και δύναμη.