Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στο Θραψανό Πεδιάδος


Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά την Παγκόσμιο Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Χριστού, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας μετέβη στο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στο Θραψανό Πεδιάδος.
Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και κατά την τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Στη συνέχεια προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή του Πανοσ. Αρχιμ. Ευμενίου Καμπουράκη, των Πρωτοπρεσβυτέρων Σταύρου Στρατάκη, Μιχαήλ Σπανάκη, Εμμανουήλ Τσικριτσάκη, εφημερίου της Ενορίας, του Πρεσβυτέρου Ιωάννου Καπελλάκη και του Διακόνου Σεραφείμ Βιολάκη.
Στον Θείο λόγο του προς τους πιστούς, ο Σεβ. κ. Ανδρέας, έκανε αναφορά στη καθημερινή μας σχέση με τον Τίμιο Σταυρό, ο οποίος δεν είναι μόνο ευλογία και φυλακτήριο αλλά παράλληλα να μας θυμίζει και την θυσία του Σωτήρα μας Ιησού Χριστού.
Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης προσέφερε μια εικόνα στον εορτάζοντα πρώην εφημέριο της Ενορίας Θραψανού, Πρωτοπρεσβύτερο Σταύρο Στρατάκη.
Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Εμμανουήλ Φραγκάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου κ. Νικόλαος Σιριγωνάκης.