77 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Βιάννου

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκαν στον Αμιρά Βιάννου εκδηλώσεις μνήμης από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το Δήμο Βιάννου και την Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δ. Βιάννου, προς τιμή των θυμάτων του ολοκαυτώματος της Επαρχίας Βιάννου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Την Κυριακή το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων, δίπλα από το μνημείο των εκτελεσθέντων στη θέση «Σελί» Αμιρά Βιάννου, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο.

Ακολούθησε στο χώρο του μνημείου η επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβ. κ. Κύριλλο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, τον Σεπτέμβριο του 1943 στα χωριά της Βιάννου και της δυτικής Ιεράπετρας.

Στις φετινές εκδηλώσεις, λόγω των αυστηρών μέτρων προστασίας από τον covid-19 που ισχύουν για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, οι Βουλευτές Ηρακλείου κ. Νίκος Ηγουμενίδης, κ. Χάρης Μαμουλάκης, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου, κ. Εμμανουήλ Συντυχάκης και κ. Γιώργος Λογιάδης, ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Μηνάς Σταυρακάκης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Νικόλαος Συριγωνάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης κ. Παύλος Μπαριτάκης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου κ. Αριστομένης Α. Συγγελάκης