Πρωτοχρονιάτικη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και χειροτονία Διακόνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης στο Αρκαλοχώρι


Την Παρασκευή 1η Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης στο Αρκαλοχώρι με την ευκαιρία της 1ης του έτους, της δεσποτικής εορτής της Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και της μνήμης του Αγίου και Μεγάλου Βασιλείου.
Επίσης ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε σε διάκονο τον π. Μαρίνο Δασκαλάκη, ο οποίος εισέρχεται στον έγγαμο Ιερό κλήρο της Μητροπόλεώς μας. Ο νέος Διάκονος κατάγεται από την Αυλή Πεδιάδος και είναι πτυχιούχος της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Ανωτάτης Ακαδημίας Κρήτης.
Ο νέος Διάκονος στο λόγο του τόνισε ότι δοξάζει τον Τριαδικό Θεό, που τον αξίωσε να λάβει το πρώτο βαθμό της Ιεροσύνης και ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ανδρέα για την αγάπη και την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιέβαλε από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους αλλά και όλους όσοι συνετέλεσαν και βοήθησαν στην ανατροφή του και την καλλιέργεια της ιερατικής κλίσης του.
Ο Σεβ. κ. Ανδρέας αφού συνεχάρη τον νέο εργάτη του αμπελώνα του
Κυρίου, αναφέρθηκε στον πόθο του χειροτονηθέντα να υπηρετήσει την
Εκκλησία και του απηύθηνε πατρικές συμβουλές εκφράζοντας τις ευχές του για την υψίστης σημασίας αποστολή του.
Τον Σεβασμιώτατο στο Ιερό Θυσιαστήριο κύκλωσαν ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Αναπλ. Αρχιερατ. Επίτροπος, Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Φουκαράκης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Φουκαράκης, οι Διάκονοι Γεώργιος Χατζηπανάνης και Σεραφείμ Βιολάκης, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη ο Διάκονος Πέτρος Παναγιωτάκης.
Μετά την Θεία Λειτουργία εψάλη η Δοξολογία για το νέο έτος και ακολούθησε η ευλόγηση της αγιοβασιλόπιτας της Ενορίας.
Τέλος ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, αφού τέλεσε την ειδική δέηση για την πανδημία του κορονοιου, απηύθυνε σε όλους εόρτιες ευχές για καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία, αγάπη, ειρήνη και αλληλεγγύη για όλο τον κόσμο.


φωτογραφίες: Νικόλαος Μαθιουδάκης