Επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Β’ στο Αρκαλοχώρι.

Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος μετέβη στο Αρκαλοχώρι για να επισκεφθεί τις σεισμόπληκτες περιοχές και να εκφράσει τη συμπάθεια και τη συμπαράστασή του στους πληγέντες αδελφούς μας.
Αρχικά ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής συνοδευόμενος από τους Σεβ. Μητροπολίτες Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίο, Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριο, τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ανδρέα και τον Γενικό Διευθυντή της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.
Στην συνέχεια βρέθηκε στο πλευρό των πληγέντων, όπου ευχήθηκε να βοηθήσει ο Θεός, ώστε να ξαναφτιάξουμε αυτά που χάλασαν και να ξαναζήσουμε τη ζωή μας από την αρχή. Επίσης ανέφερε ότι ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών θα καλύψει ανάγκες των πληγέντων με 8 τόνους τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία έχουν παραδοθεί στην Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου που έχει αναλάβει τη σίτιση των σεισμοπλήκτων.
Τέλος μετέβησαν στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών για την επίσκεψη του στη Μητρόπολή μας και για τις πράξεις αγάπης προς τους, πληγέντες από τον σεισμό, αδελφούς μας.