Τον άρτον ημών τον επιούσιο

Στην Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας Βόνης της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου Καστελλίου κ’ Βιάννου, αμέσως μετά τον μεγάλο σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, οργανώθηκε κουζίνα αλληλεγγύης και διανέμει καθημερινά περί της 550 (πεντακόσιες πενήντα) μερίδες φαγητού, μεσημεριανού και βραδινού στα χωριά, Γαλατά, Βόνης, Θραψανού, Ζωφόροι, Σαμπά και Αγίες Παρασκιές σε όλους αδιακρίτως τους σεισμόπληκτους.
Η κουζίνα αλληλεγγύης της Αγίας Μαρίνας Βόνης οργανώθηκε από τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της Ιεράς Μονής Αρχιμ. κ. Μεθόδιο Φλουρή και τον υπεύθυνο και συντονιστή Αρχιμ. κ. Ευμένιο Καμπουράκη, μετά των Αρχιμανδριτών κ. Μελχισεδέκ Αμπελικάκη, Φιλοθέου Πηγιάκη, της Οσιοτάτης Μοναχής Θεολογίας και των εθελοντών κ. Κωνσταντίνου και κ. Ελευθερίου.
Η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου ευχαριστεί την κουζίνα αλληλεγγύης στην Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας Βονης, καθώς και τον Αρχιμ. κ. Αγαθάγγελο Γιανναράκη, ο οποίος καθημερινά στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος, ως συντονιστής προσφέρει εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως περί 800 ( οκτακόσιες) μερίδες φαγητού.