Η ακολουθία των Α’ Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας την 5 μμ χοροστάτησε στην Ακολουθία της Α’ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στο εξωκλήσι της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Μελεσσών, πλαισιουμενος από τον εφημέριο της Ενορίας Πρωτοπρεσβύτερο Ελευθέριο Σκουλά και τον Διάκονο Μαρίνο Δασκαλάκη. Το εξωκλήσι της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας καλύπτει τις ανάγκες του κυρίως Ναού της Ενορίας Μελεσσών, μιας και τόσο ο κυρίως Ναός του Ευαγγελισμού, αλλά και οι υπόλοιπες Εκκλησίες, επλήγησαν απ’ τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου. Το ιερό αναλόγιο διακόνησε ο Διάκονος Πέτρος Αράπογλου. Στην ακολουθία των Χαιρετισμών παραβρέθηκαν και χωριανοί οι οποίοι κατοικούν σε οικίσκους της περιοχής. Κατά την διάρκεια της ακολουθίας ανέγνωσε ο εφημέριος, το ανακοινωθέν της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης για τα πολεμικά γεγονότα στην Ουκρανία και εψάλλη Δέηση υπέρ της καταπαύσεως του πολέμου εν Ουκρανία, επίσης τελέστηκε τρισάγιο για τον κτήτορα του Ναού
π. Χαράλαμπο.
Στην συνέχεια στις 7 μμ ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία των Α’ Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου στα Κελλιά, πλαισιωμένος από τους εφημερίους της Ενορίας Αρχιμανδρίτη Φιλόθεο Πηγιάκη και τον Πρωτοπρεσβύτερο Αλέξανδρο Παναγιωτάκης. Ο Ιερός Ναός των Κελλιών εξυπηρετεί την Ενορία του Αγίου Γεωργίου των Αγιών Παρασκιών μιάς και οι Εκκλησίες της ενοριας επλήγησαν απ’ τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.
Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ανεγνωσε τη Δέηση για την κατάπαυση του πολέμου στην Ουκρανία. Στο λόγο του ανέφερε πως η σημαντικότερη βοήθεια που μπορούμε να παρέχουμε στην Ουκρανία είναι η προσευχή μας. Τέλος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Από την ακολουθία στα Κελλιά Πεδιάδος:

Απο την ακολουθία στις Μελεσες Πεδιάδος: