Πανηγυρικός Εσπερινός του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι.

Την Κυριακή 3 Ιουλίου και ώρα 6:30 το απόγευμα, έμπροσθεν του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας Παναγίας της Ελεούσης την οποία συνόδευσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.
Μετά τη δοξολογία τελέσθηκε τρισάγιο στα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής και ακολούθησε ο πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ανδρέου, συμπροσευχομένων του Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου και του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης κ. Κυρίλλου.
Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ανδρέας ομίλησε καταλλήλως στο πολυπληθές εκκλησίασμα αναφερόμενος στη βιωτή του εορταζόντος Αγίου, αλλά και για την Ιερά Εικόνα της Παναγίας όπου έφεραν οι πρόσφυγες κατά τον διωγμό τους από την Μικρά Ασία. Τέλος, ευχαρίστησε τους παρισταμένους Αρχιερείς, κληρικούς και λαϊκούς και τις αρχές του τόπου για την παρουσία τους. Στον ποιμεναρχη μας εξέφρασε τις εορτιες ευχες του ο Σεβ. Κρητης κ. Ευγενιος που αφίχθη κατα την ακολουθία του εσπερινού.
Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Ανδρέα και της Εικόνας Παναγίας της Ελεούσης στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως.
Παρέστησαν: ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Πανοσ. Αρχιμ. Μεθόδιος βερνιδάκης, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης Πανοσ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Επανωσύφη Πανοσ. Αρχιμ. Βαρθολομαίος Βογιατζόγλου, ο Υπογραμματεάς της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Πανοσιολ. Αρχιμ. Νήφων Βασιλάκης, ο Ιεροκήρυκας και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Πανοσιολ. Αρχιμ. Νικηφόρος Κουνάλης, ο Δήμαρχος Μίνωα πεδιάδος κ. Μανόλης Φραγκάκης, οι βουλευτές Ηρακλείου: κ. Μάξιμος Σενετάκης, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, κ. Σωκράτης Βαρδάκης και ο κ. Νικόλαος Ηγουμενίδης, οι πρώην Βουλευτές κ. Μανόλης Στρατάκης και κ. Μαρία Σκραφνάκη, ο διοικητής της 133 Σ.Μ. Σμήναρχος Ιωάννης Μαλισιώτης και εκπρόσωποι πολιτικών φορέων και τοπικών συλλόγων.