Λαμπρός εορτασμός του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι.

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε η πανήγυρη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου, στο Αρκαλοχώρι.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο εορτάζων Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας, συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.

Προ της απολύσεως της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας ομιλησε για τη βιωτή του Αγίου Ανδρέα και ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τους παρευρισκομένους Αρχιερείς τον κλήρο, το λαό και όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια οργάνωση της πανηγύρεως και ευχήθηκε να έχουμε πλούσια την ευλογία της Παναγιας της Ελεούσας και του Αγίου Ανδρέα.

Εκ μέρους των αρχιερέων ομίλησε ο Σεβ. κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε για την φιλοξενία, ευχήθηκε ο Άγιος Ανδρέας να περιφρουρεί υπό την σκέπη και την προστασία του τον εορτάζοντα Μητροπολίτη, αλλά και όλο τον κόσμο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η βράβευση των αριστευσάντων μαθητών των σχολείων του Αρκαλοχωρίου για το σχολικό έτος 2021-2022, από την Ιερά Μητρόπολή μας.

Την κυριώνυμο ημέρα μεταξύ άλλων παρευρεθεί ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανόλης Φραγκάκης και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Παύλος Μπαριτάκης.