Πανήγυρη Αγίας Κυριακής στην Κασταμονίτσα.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 ο Μέγας Εσπερινός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην Κασταμονίτσα Πεδιάδος. Η ακολουθία τελέστηκε σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα διότι ο Ναός έχει υποστεί ζημιές από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.
Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ανδρέας, πλαισιωμένος από τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Γιακουμάκη, τον Οικονόμο Νικόλαο Βαρελά, εφημέριο της Ενορίας και τον Διάκονο Μαρίνο Δασκαλάκη. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Παπακανδεράκης, γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Β’ περιφέρειας και ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Ψυλλάκης, το δε ιερό αναλόγιο διακόνησε ο διάκονος Πέτρος Αράπογλου.
Στο Θείο Λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σταθερότητα της πίστεως που κατείχε η Αγία Κυριακή και προέτρεψε να μείνουμε εδραίοι στην πίστη μας, όπως η Αγία. Τέλος ευχήθηκε πλούσια τη χάρη της Αγίας στην ζωή όλων μας. Ακολούθησε η περιφορά της Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Κυριακής στους κεντρικούς δρόμους του χωριού.