Μανούσου Βολουδάκη εξόδιος ακολουθία.

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του Μανούσου Βολουδάκη, στο Μητροπολιτικό ναό Χανίων, απο τους Αρχιεπίσκοπο Ευγένιο, Κισάμου Αμφιλόχιο, Κυδωνιας Δαμασκηνό, Αρκαλοχωρίου Ανδρέα
και Ευμενίας Ειρηναίο.
Ο Μανούσος Βολουδάκης, απόγονος του σφακιανού οπλαρχηγού Κωσταρού Βολουδάκη, ήταν οικονομολόγος, βουλευτής απο το 2007 και υφυπουργός, παντρεμένος με τη δικηγόρο Σέβη Αμανατίδου είχαν τρία παιδιά, τον Γιώργο, το Σήφη, και τη Δάφνη.
Επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος, ο Χρήστος Χωμενίδης, ο Όλγα Κεφαλογιάννη, εκπρόσωπος της Ένωσης Σφακιανών και ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.
Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας Δαμασκηνός ως εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου τόνισε: «Τι να προλάβω να πω σε ένα σύντομο επικήδειο. Εκφράζω λόγια αγάπης και ευγνωμοσύνης. Άκουγες και ζύγιζες είχες και αποκρυσταλλωμένη άποψη αιωνία σου η μνήμη το παράδειγμα σου να γίνει για όλους παράδειγμα.»
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων είπε « Αν ήσουν μια φορά Κρητικός, ήσουν δύο φορές Σφακιανός. Η μοίρα ήθελε να είναι σύντομη η πολιτική σου διαδρομή. Ήσουν από τους πρώτους που πίστεψαν στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ήσουν από τους πρώτους που με στήριξαν για αρχηγό της παράταξης το 2015. Ήσουν περήφανος, αυτόφωτος και επιτυχημένος. Τα παιδιά σου θα είναι περήφανα στη ζωή τους για τη δικιά σου.
Ο Καζαντζάκης γράφει πως έτσι μονάχα σώζεται η ζωή. Και τι θα πει σώζεται; Ανεβαίνει. Κι εσύ Μανούσο πρόλαβες να σώσεις τη ζωή ανεβάζοντάς την σε ήθος σε προσφορά και σε ευγένεια»
Ο Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος σημείωσε: «Δόξα το Θεο που τον γνωρίσαμε. Σήμερα το αίσθημα που μας διακατέχει είναι η χαρμολυπη. Λυπούμαστε που έφυγε, αλλά πορεύεται στο σπίτι του Πατέρα. Σοφία, δικαιοσύνη και σωφροσύνη ήταν τα στολίδια της ψυχής του. Ευπατρίδης, ευγενής, έντιμος, αυθεντικός και γνήσιος πατριώτης, αφήνει παρακαταθήκη πολιτικής παιδείας και σπάνιου ήθους.»
«Ακέραιος είχε όραμα, ήταν ειλικρινής και άκουγε πάντα με ειλικρινές ενδιαφέρον τον συνομιλητή του»είπε μεταξύ άλλων η Όλγα Κεφαλογιάννη.
Ο αδελφικός φίλος και κουμπάρος του Μανούσου Βολουδάκη, Χρήστου Χωμενίδη, είπε με μεγάλη συγκίνηση.
«Ο Μανούσος ακόμα και όταν δεν ήταν καλά και ήξερε ότι το τέλος πλησιάζει νοιαζόταν για τους άλλους και ρωτούσε εσύ πώς είσαι; Έκανε πλάκες και σίγουρα θα μας έλεγε τώρα μη λυπάστε να χαίρεστε που ζήσαμε μαζί. Μανούσο από εδώ και στο εξής θα ζούμε και για σένα.»
Στην εξόδιο ακολουθία παρέστη ο Προεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος και πλήθος κόσμου.