Η ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σαλβάτορκιχιε.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου, ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας μετέβη προσκεκλημένος στο Μόναχο, όπου τέλεσε την ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σαλβάτορκιχιε και ομίλησε καταλλήλως στο πολυπληθές εκκλησίασμα.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«[…]Η Παναγία είναι η γέφυρα η μετάγουσα εκ των γηίνων εις τα επουράνια. Το πρόβλημα που έχουμε εμείς σήμερα οι άνθρωποι του εικοστού πρώτου αιώνα, οι οποίοι καλούμεθα να βιώσουμε το μυστήριο της Υπεραγίας Θεοτόκου ως ενότητα ουρανού και γης, ορατών και αοράτων, αισθητών και νοητών είναι να συνειδητοποιήσουμε όλοι, ανεξάρτητα από το τι πιστεύουμε, ότι εκτός από αυτά που βλέπουμε υπάρχουν και άλλα τα οποία δεν βλέπουμε και όμως επιδρούν στη ζωή μας. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι καθορίζουν τη ζωή μας μέσα βέβαια από τη δική μας προσπάθεια, προσευχή και παράκληση προς τον Τριαδικό Θεό και την Υπεραγία Θεοτόκο.

Συνεπώς εάν οι άνθρωποι θέλουμε να προσδιορίσουμε την ταυτότητά μας και να κατανοήσουμε τον προορισμό μας, καλούμεθα να κάνουμε αυτό που έχουμε κάνει όλοι εδώ απόψε, που ήρθαμε και προσευχηθήκαμε και εκζητήσαμε τη χάρη της Παναγίας, η οποία είναι η γέφυρα που ενώνει τη γη και τον ουρανό[…]».

Τέλος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο για την παρασχεθείσα άδεια, τους πατέρες του Ναού, εκφράζοντας παράλληλα την χαρά του που βρίσκεται ανάμεσα στον Ελληνισμό της διασποράς.