Εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής στην Κασταμονίτσα Πεδιάδος

Το Σάββατο 13 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Κασταμονίτσας Πεδιάδος.

Ομιλητής ήταν ο Πρωτοπρ. Ιωάννης Μπανασάκης εφημέριος Αρχαγγέλου Πεδιάδος, ο οποίος με σαφήνεια ανέπτυξε το θέμα «Μεγάλη Εβδομάδα-Πορεία προς το Πάθος».

Στη συνέχεια η πολυπληθής χορωδία, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων και υπό την διεύθυνση του π. Νικολάου Σταματάκη, απέδωσαν ύμνους της Μ. Εβδομάδος.

Προ του τέλους της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του Πρωτοπρ. του Οικ. Θρόνου και πρώτου Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Κωνσταντίνου Καλαϊτζάκη, του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Β΄ Αρχιερατικής Περιφέρειας π. Εμμανουήλ Παπακανδεράκη, των όμορων Ιερέων, του Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας κ. Ανδρέα Γιακουμάκη και που κόσμου που παρακολούθησε την πνευματικής ωφέλειας αυτή εκδήλωση.

Τέλος ευχήθηκε σε όλους καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, καλή την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και καλή Ανάσταση.