Εσπερίδα για την κατανάλωση αλκοόλ από το Κ.Υ. Αρκαλοχωρίου στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Μητροπόλεώς μας

Το Σάββατο 13 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ιεράς Μητροπόλεως μας εσπερίδα, την οποία διοργάνωσε το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου με θέμα «Πίνω… αλλά δεν μεθώ» .

Το κεντρικό θέμα της ήταν η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και οι επιπτώσεις στον άνθρωπο, ενώ εισηγήσεις ανέπτυξαν οι κ.κ.: Ιωάννης Μουζάς, Καθηγητής γαστρεντερολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής γαστρεντερολογικής κλινικής ΠΑΓΝΗ, Μαρία Λημνιού, κοινωνική λειτουργός Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου και Πολύβιος Παπαδοκωστάκη, γενικός ιατρός Κέντρου Υγείας Αρκαλοχωρίου. Επίσης συμμετείχαν το εργαστήριο αλκοολογίας  Πανεπιστημίου Κρήτης, το αλκοολογικό ιατρείο ΠΑΓΝΗ και ο σύλλογος στήριξης εξαρτημένων ατόμων από το αλκοόλ «Η Επιστροφή».

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ανδρέας επευλόγησε και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αρκαλοχωρίου κα Μαρία Μπαθιανάκη, η οποία προλόγισε τους κεντρικούς ομιλητές, των οποίων οι ομιλίες πλαισιώθηκαν με βίντεο.

Μετά το πέρας των ομιλιών ο κ. Μουζάς παρουσίασε  τους υπηρέτες- δάσκαλους του Κ.Ο. Π. Α. Αρκαλοχωρίου (Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα Αλκοόλ), οι οποίοι με συγκίνηση κατέθεσαν τις μαρτυρίες τους μέσα από το σημαντικό έργο που επιτελούν.