Σεμινάριο παροχής Ά βοηθειών – βασικής υποστήριξης της ζωής και την χρήση του απινιδωτή BLS & AED στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ιεράς μας Μητροπόλεως

Το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου, μετά την εγκατάσταση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή που έγινε στις 20 Φεβρουαρίου 2019, στην πόλη του Αρκαλοχωρίου στο χώρο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, προχώρησε στην υλοποίηση του προγράμματος εκπαίδευσης των πολιτών, για την παροχή Ά βοηθειών – βασικής υποστήριξης της ζωής και την χρήση του απινιδωτή BLS &AED (Basic Life Support & Automatic External Defibrillation), με την υποστήριξη του ΕΚΑΒ Ηρακλείου.

Οι εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου, προχώρησαν στην ενημέρωση των πολιτών της πόλεως που βρίσκονται μέσα στην ακτίνα δράσης του απινιδωτή, για το πρόγραμμα εκπαίδευσης και την συλλογή των σχετικών αιτήσεων συμμετοχής. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η πόλη του Αρκαλοχωρίου απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο ευαισθητοποιημένη είναι στο θέμα της αλληλεγγύης και κοινωνικής εθελοντικής προσφοράς.

Στις 8 Απριλίου 2019, στον συνεδριακό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως, έγινε  προενημέρωση των εθελοντών του προγράμματος, με εισηγητές τον κ. Αντώνιο Χρονάκη Γεν. Ιατρό και Αντιπρόεδρο του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου και τον κ. Ευάγγελο Δρακουτό Χειρουργό Ορθοπεδικό και με μέλος του Δ.Σ. του Κέντρο Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Συνοχής της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στις 14 Απριλίου 2019, στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου, όλοι οι εθελοντές του προγράμματος, εκπαιδεύτηκαν από το ΕΚΑΒ Ηρακλείου για την παροχή Ά βοηθειών – βασικής υποστήριξης της ζωής και την χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Χαιρετισμό απήυθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας και ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης.

Ευχαριστούμε θερμά το ΕΚΑΒ Ηρακλείου για την ανταπόκριση την ευαισθησία του εκπαιδευτή Ιατρού κ. Γεωργίου Γιαννακουδάκη και των Διασωστών κ. Γιώργου Μαγκουφάκη,  κ. Κυριάκου Αποστολάκη, κ. Σταύρου Πετράκη και κας Κωνσταντίνας Ανωγιαννάκη που με την μεταδοτικότητά τους έδωσαν σε όλους να καταλάβουμε την αξία της ανθρώπινης ζωής.