Ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας στη Θεολογική Σχολή Τιμίου Σταυρού Βοστώνης

Με τη ευλογία του Οικουμενικού μας Πατριάρχη Κυρίου Κυρίου ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ και την άδεια του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, Προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας μετέβη στη Ν. Υόρκη και Βοστώνη των ΗΠΑ, προκειμένου να παρευρεθεί στις τελετές αποφοιτήσεως των πτυχιούχων της Θεολογικής Σχολής Τιμίου Σταυρού Βοστόνης, και στην απονομή του Σταυρού της Σχολής, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 18 και 19 Μαΐου. Ένας δε εκ των αποφοίτων είναι και ο Διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας κ. Ευγένιος Γεωργαντάκης.
Το Σάββατο τελέσθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθοδίου και συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ατλάντας κ. Αλεξίου, Πίτσμπουργκ κ. Σάββα, Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα, Αγίου Φραγκίσκου κ. Γερασίμου, Νέας Ιερσέης κ. Ευαγγέλου και Μηδείας κ. Αποστόλου.

Στο τέλος ο Σεβ. κ. Ανδρέας κληθείς από τον Σεβασμιώτατο κ. Μεθόδιο, απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό στο εκκλησίασμα, μεταφέροντας τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη Κυρίου Κυρίου Βαρθολομαίου καθώς και του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. κ. Ειρηναίου. Ευχαρίστησε δεόντως τον Σεβ. Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιο για την αβραμιαία φιλοξενία και τα αισθήματα αγάπης προς το πρόσωπό του και εν κατακλείδι αναφέρθηκε στο νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρο με τον οποίο συνδέονται από λαϊκοί και σήμερα είναι αρχιερείς-καθηγητές στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ευχόμενος καλή Ποιμαντορία.
Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους Καθηγητές και να ευχηθεί στους φοιτητές και αποφοίτους της Σχολής πλούσια τα ελέη του Αναστάντος Κυρίου μας στη ζωή και τη διακονία τους.
Στη συνέχεια μετέβησαν όλοι στην Αίθουσα Τελετών, όπου σε πανηγυρική και κατανυκτική ατμόσφαιρα επιδόθηκαν τα πτυχία στους αποφοίτους.
Αξίζει να αναφερθεί ότι, κατά την παραμονή του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ανδρέας τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Αοιδήμου μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αμερικής κυρού Ιακώβου.