Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Πολιούχου του Ηρακλείου Αγίου Μηνά

Με λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος ο Αγιος Μηνάς, ο Πολιούχος του Ηρακλείου. Χιλιάδες πιστοί συνέρρευσαν, τόσο την παραμονή, όσο και την ημέρα της εορτής, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά για να ανάψουν ένα κερί και να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου.

Της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, συλλειτουργούντων των Σεβ.  Μητροπολίτων της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Κρήτης, Λάμπης και Σφακιών κ. Ειρηναίου, Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου, Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου, Ρεθύμνης κι Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, του Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου,  Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, του Σεβ. Μητροπολίτου Μουάνζας κ. Ιερωνύμου εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κνωσού κ. Προδρόμου.
Το Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ανδρέας, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό πλαίσιο ανεγέρσεως του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, ενώ έκανε αναφορά στην προσωπικότητα και την πλούσια εθνική και πατριωτική δράση του μεγάλου Πρωθιεράρχου και Μητροπολίτου Κρήτης Βασιλείου Μαρκάκη (1941-1950).

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία το παρών έδωσαν  οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της νήσου, Ηγούμενοι, Μοναχοί και Μοναχές μοναστηριών της Κρήτης και πλήθος κόσμου.

Με την λιτάνευση του ιερού λειψάνου και την περιφορά της εικόνας του Προστάτη του Μεγάλου Κάστρου, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ολοκληρώθηκαν στο Ηράκλειο οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Μηνά.

 


φωτογραφίες πανηγύρεως: