Σε Σταυροπηγιακες Μονές του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κρήτη, εξελέγησαν παμψηφεί από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου δύο νέοι Επίσκοποι

Την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019, κατόπιν προτάσεως της Α. Θ. Παναγιότητος Κυρίου Κυρίου Βαρθολομαίου, από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Θρόνου, στην οποία συμμετείχαν και ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός,  εξελέγησαν ως Βοηθοί Επίσκοποι του Πατριάρχου, οι Ηγούμενοι των εν Κρήτη Ιερών Πατριαρχικών και Σταυροπηγιακών Μονών α) Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου κ.Ειρηναίος Βερυκάκης με τον τίτλο Ευμενείας και β) Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων κ.Δαμασκηνός Λιονάκης υπό τον τίτλο Δορυλαίου.

Στις 29 Νοεμβρίου 2019 στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, έδωσαν το Μεγάλο Μήνυμα οι δύο νεοεκλεγέντες Επίσκοποι της Εκκλησίας της Κρήτης, ο Εψηφισμένος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός και ο Εψηφισμένος Επίσκοπος Ευμενείας κ. Ειρηναίος.

 Η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Ευμενιας κ. Ειρηναίου θα γίνει στις 8 Δεκεμβρίου και του εψηφισμένου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού στις 15 Δεκεμβρίου.
Οι χειροτονίες θα λάβουν χώρα στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό.