Παρουσίαση βιβλίου «ΙΛΑΡΙΩΝ ΣΙΝΑΪΤΗΣ Ο ΚΡΗΣ, (1765-1838) – Μητροπολίτης Τυρνόβου Βουλγαρίας»

Στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου στο Αρκαλοχώρι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, το απόγευμα η παρουσίαση βιβλίου του κ. Γεωργίου Καμπαναράκη «ΙΛΑΡΙΩΝ ΣΙΝΑΪΤΗΣ Ο ΚΡΗΣ, (1765-1838) – Μητροπολίτης Τυρνόβου Βουλγαρίας» που διοργανώθηκε από την Ιερά μας Μητρόπολη και ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, της εκδοτικής εταιρίας ΄΄Ίτανος΄΄ και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρμάχας ο ‘’ο Ιλαρίων’’.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου κ. Νικόλαος Συριγωνάκης, ο οποίος κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης. Ακόμα χαιρετισμό απηύθυναν η Αντιδήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κα Όλγα Δραμουντάνη και η υπέυθυνη της εκδοτικής εταιρείας ΄΄ Ίτανος΄΄ κα Κάλλια Δετοράκη.
Στη συνέχεια ο συντονιστής της εκδήλωσης κ. Ιωάννης Λίλης, Επίκουρος Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, έδωσε το λόγο στους ομιλητές και συγκεκριμένα στον  κ.  Ιωάννη Τσερεβελάκη, φιλόλογο – θεολόγο, Άρχοντα Πρωτονοτάριο της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, στον κ. Γεώργιο Στριλιγκά, θεολόγο και Συντονιστή εκπαιδευτικού έργου θεολόγων και στον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ανδρέα, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα, τη διαδρομή και το πολύπλευρο έργο του εξ’ Αρμάχας Πεδιάδος καταγόμενου  Μητροπολίτη Τυρνόβου Βουλγαρίας Ιλαρίωνα.
Τέλος την παρουσίαση έκλεισε ο συγγραφέας του βιβλίου φιλόλογος κ. Γεώργιος Καμπαναράκης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, ιδιατέρως δε τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ανδρέα, για την φιλοξενία στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ιεράς Μητρόπολής μας.
Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου κ. Νικόλαος Συριγωνάκης, οι αντιδήμαρχοι Μινώα Πεδιάδος κα Όλγα Δραμουντάνη και κ. Κωνσταντίνος Αραβιάκης, πρώην Δήμαρχος κ. Χαράλαμπος Γιαννόπουλος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολής μας  Πρωτοπρεσβύτερος κ. Πέτρος Ψυλλάκης, ο αναπληρωτής Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Σπυρίδων Φουκαράκης, κληρικοί και πλήθος κόσμου.