Εκδημεία Επισκόπου Ανδίδων κυρού Χριστοφόρου

Εκοιμήθη ο Επίσκοπος Ανδίδων κυρός Χριστοφόρος τα μεσάνυχτα της 14ης Φεβρουαρίου 2020. Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Επισκόπου τελέστηκε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λιβαδειάς, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, συμπαραστατούμενος από ιερείς της Μητροπόλεως.

Στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο μετέφερε τις συλλυπητήριες ευχές του κ. Ιερωνύμου στους συγγενείς του μακαριστού Επισκόπου, καθώς και τις συλλυπητήριες ευχές του Αρχιεπισκόπου Καναδά κ. Σωτηρίου, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εξόδιο ακολουθία.

Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι ο μακαριστός Επίσκοπος επιστρέφει εκεί από όπου ξεκίνησε, στη Μονή της μετανοίας του, την Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά, όπου θα ταφεί.

Κατόπιν το σκήνωμα του μακαριστού μεταφέρθηκε στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά όπου και ετάφη στο Κοιμητήριο της Μονής, δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους.

πηγή: Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λιβαδείας

 

Ο αοίδημος  Επίσκοπος Ανδίδων κυρός Χριστοφόρος από επισκέψεις στην Ιερά μας Μητρόπολη

 

Από τα Ιερά Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Μύρωνος, στις 8 Αυγούστου 2015 στο Καστρί Επαρχίας Βιάννου
Από τα Ιερά Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Μύρωνος, στις 8 Αυγούστου 2015 στο Καστρί Επαρχίας Βιάννου
Ο μακαριστός Επίσκοπος Ανδίδων κυρός Χριστοφόρος προεξήρχε του Πολυαρχιερατικού Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στο Αρκαλοχώρι, το εσπέρας της 3ης Ιουλίου 2016
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου κατά την υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Παρθενομάρτυρος Ελπίδος στις 3 Ιουλίου 2017