Χειροτονία εις Πρεσβύτερο στον Ιερό Μητροπολίτικό μας Ναό

Μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης τελέσθηκε την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020,  εορτή της Πρώτης και Δευτέρας εύρεσις της τιμίας κεφαλής προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ανδρέα και συλλειτουργούντων του Θεοφιλ. Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού, Ηγουμένου  της Ιεράς και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων, του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων Πανοσιολ. Αρχιμ. Ευσεβίου Σπανού, πνευματικού και γέροντος του χειροτονούμενου Αρχιδιακόνου Ανδρέα Δημητρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας τελέστηκε η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του, στην οποία έλαβαν μέρος οι Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλάρετος Θεοδωρακόπουλος, Φιλόθεος Πηγιάκης και Ιερόθεος Χιώτης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Κοσιδεκάκης, οι Οικονόμοι Ευάγγελος Αναγιάννης και Ελευθέριος Γερακάκης, ο Πρεσβύτερος Μιχαήλ Λιαπάκης και ο Διάκονος Ιουστίνος Ζιβανίκ.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης  κ. Ανδρέας στο λόγο του ευχήθηκε να έχει ο π. Ανδρέας πλούσια τη Χάρη του Παναγίου Πνεύματος και να αναδειχθεί άξιος λειτουργός των μυστηρίων του Θεού και ακούραστος εργάτης στον αμπελώνα της Εκκλησίας του.

Προ της απολύσεως ο Θεοφιλέστατος κ. Δαμασκηνός απένειμε στον π. Μιχαήλ Λιαπάκη, εφημέριο της Ενορίας Αμουργιελλών, το οφφίκιο του Οικονόμου, ευχόμενος καλή διακονία στην Τοπική Εκκλησία.

Το αντίδωρο διένειμε ο νέος ιερομόναχος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ανδρέας, δεχόμενος τις θερμές ευχές όλων, και ακολούθησε καφές και κέρασμα για όλο το εκκλησίασμα.

 

φωτογραφίες: Νικόλαος Μαθιουδάκης