Χειροτονία Διακόνου στην Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνης Βόνης

Το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, στην Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνης Βόνης Πεδιάδος, τελέσθηκε η εις Διάκονον χειροτονία του μοναχού Σεραφείμ Βιολάκη. Ο νέος Διάκονος κατάγεται από τα Πάρτιρα Μονοφατσίου και σπουδάζει στην Πατριαρχική Εκκλησιαστική Ανωτάτη Ακαδημία Κρήτης.

Στον Όρθρο χοροστάτησε και στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης  μας κ. Ανδρέας  πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσιολ. Αρχιμ. Κορνήλιο Αθανασάκη, τους Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλόθεο Πηγιάκη και Σίμωνα Βουτυριάδη, τους Πρωτοπρεσβύτερους Εμμανουήλ Κοσιδεκάκη και Γεώργιο Μακράκη, τον Πρεσβύτερο Ανδρέα Δημητρίου και τους διακόνους Κωνσταντίνο Αρμενάκη, Πέτρο Παναγιωτάκη και Σταύρο Φανουράκη.

Ο Σεβασμιώτατος απευθύνας λόγους πατρικούς, αναλύοντας την ευαγγελική περικοπή αλλά και τη σημασία του Μυστηρίου της Ιερωσύνης, μεταξύ άλλων καλωσόρισε τον νέο Διάκονο στον αμπελώνα του Κυρίου και αναφέρθηκε στον πόθο του χειροτονηθέντα να υπηρετήσει την Εκκλησία.

Ακολούθησε η χειροτονία και αμέσως μετά ο νέος Διάκονος δέχθηκε τις ευχές των συγγενών του και του πυκνού εκκλησιάσματος.