Ακολουθία της Γ’ Στάσεως των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στο Αρκαλοχώρι

 

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε:

“Οι ορθόδοξοι χριστιανοί, ο χριστιανικός κόσμος και όλες η θρησκείες απαντάμε στην πανδημία του κορονοϊού με πάνδημη παγκόσμια προσευχή”

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου το εσπέρας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας τέλεσε την Ακολουθία της Γ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Μητροπολίτικό Ναό Αγίου Ανδρέα του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι, χωρίς την παρουσία πιστών. Η ακολουθία των Χαιρετισμών μεταδόθηκε απευθείας μέσω της ιστοσελίδας της Ιεράς Μητροπόλεως μας σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΚΥΑ 2867/Υ1 περί «τέλεσης λειτουργίας αποκλειστικά προς το σκοπό μετάδοσης από εθνικής ή τοπικής εμβέλειας τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο»
Στο τέλος ο Σεβ. κ. Ανδρέας ευχήθηκε καλή δύναμη για την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής που διανύουμε. Αναφέρθηκε στα σοφά λόγια του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ο οποίος τόνισε: «Αυτό που κινδυνεύει δεν είναι η πίστη, αλλά οι πιστοί, δεν είναι  ο Χριστός, αλλά οι Χριστιανοί μας, δεν είναι ο Θεάνθρωπος, αλλά εμείς οι άνθρωποι» Υπογράμμισε επίσης την υποχρέωση που έχουμε όλοι να συμμορφωνόμαστε στους κανόνες υγιεινής και να τηρούμε τα μέτρα πρόληψης και τις εντολές των ειδικών, μετατρέποντας παράλληλα τα σπίτια μας σε κατ’ οικον εκκλησιές τις δύσκολες αυτές ημέρες που διέρχεται η πατρίδα μας και ο κόσμος ολόκληρος.