Εσπερινός στις Αγιές Παρασκιές και συνάντηση με νέους κληρικούς

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας το Σάββατο 21 Μαρτίου το απόγευμα μετέβη στις Αγιές Παρασκιές, όπου με κλειστές τις θύρες του ναού, τέλεσε τον Εσπερινό με τον Εφημέριο της Ενορίας Πρωτοπρ. Αλέξανδρο Παναγιωτάκη και τον διάκονο Κωνσταντίνο Αρμενάκη.

Στο τέλος του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε  συνάντηση στην αίθουσα της Ενορίας, μεταξύ του Σεβασμιωτάτου και των κληρικών Αρχιμ. Φιλοθέου Πηγιάκη, π. Αλέξανδρου Παναγιωτάκη και π. Ελευθερίου Γερακάκη, όπου από κοινού συζήτησαν και εξέφρασαν τον προβληματισμό εξεύρεσης τρόπυ για την δυνατότητα τέλεσης, των ιερών ακολουθιών στην Ενορία Αγιών Παρασκιών, κεκλεισμένων των θυρών.

Ο Σεβασμιώτατoς, αφού συνεχάρη τους ιερείς για την μέχρι τώρα υπεύθυνη στάση τους, συζήτησε μαζί τους την παράγραφο 6 της Κ.Υ.Α. της 16ης Μαρτίου , η οποία αναφέρει επιγραμματικά ότι « επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας αποκλειστικά προς το σκοπό μετάδοσης από εθνικής ή τοπικής εμβέλειας τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο, με την παρουσία του απολύτως αναγκαίου προσωπικού του μέσου». Ο Σεβασμιώτατος  υπογράμμισε ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτήν την παράγραφο  για να έχουμε την πλήρη κάλυψη στην τέλεση των λειτουργικών μας αναγκών στις Αγιές Παρασκιές.

Στη συνάντηση ήταν φανερή η αγωνία των κληρικών για τα γενόμενα και υπήρξε θετική ανταπόκριση στην προτροπή του Ποιμενάρχη μας.  Ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τους κληρικούς να υπακούουν στις υγειονομικές αρχές και να εφαρμόσουν επακριβώς ό,τι η Κοινή Υπουργική Απόφαση 2867/ Υ1 επιτάσσει.