Συνάντηση του Σεβ. Μητροπολίτη μας με τους κληρικούς της Γ’ Αρχιερατικής Περιφέρειας της Μητροπόλεώς μας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας συναντήθηκε την Δευτέρα 11 Μαΐου το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο στο ΣκινιάΜονοφατσίου με τους ιερείς της Γ’ Αρχιερατικής Περιφέρειας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους ιερείς για την μέχρι τώρα υπεύθυνη στάση τους στη δοκιμασία της πανδημίας του κορωνοϊού  αλλά και το πιστό λαό του Θεού που ανταποκρίθηκε στα μέτρα που πήρε η Ελληνική Πολιτεία επιδεικνύοντας σοβαρότητά και υπευθυνότητα στη διαχείριση αυτής της δύσκολης και πρωτόγνωρης κατάστασης.

Ο Σεβ. κ. Ανδρέας υπογράμμισε ότι το θέμα με τον κορωνοϊό δεν έχει τελειώσει ακόμα και ότι πρέπει να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ενώ τόνισε την σημασία των αποστάσεων μεταξύ των πιστών και των αριθμό των παρευρισκομένων προσώπων όπως ορίζει ο Νόμος έτσι ώστε να προσαρμοστούν  οι πιστοί στα νέα μέτρα μέσα στις Εκκλησίες.

Οι ιερείς αεξέφρασαν την ευαρέσκεια τους για το άνοιγμα των Εκκλησιών, εν συνεχεία  ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης ευχαρίστησε τυος κληρικούς για την παρουσία τους και έκλεισε αναφέροντας ότι η Θεία Ευχαριστία είναι αδιαπραγμάτευτη και ότι θα τελείται και θα μεταδίδεται κανονικά στους πιστούς.