Πανήγυρη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Μεταμορφώσεως στο Αρκαλοχώρι

Την Τετάρτη 5 Αυγούστου παραμονή της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ανδρέα.

Το Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. κ. Ανδρέας αναφερόμενος στη παρουσία της Τριαδικής Θεότητας εις το Θαβώρ και στην ανάγκη του φωτισμού μας από το Θεϊκό φως και όχι από τα κοσμικά φώτα του κόσμου τούτου. Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως, με την πάνδημη συμμετοχή του κόσμου ενώ τέλος τελέσθηκε η ευλόγηση των άρτων.

Στην ακολουθία του Εσπερινού έλαβαν επίσης μέρος, ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Μιχαήλ Κανιαδάκης, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Πέτρος Ψυλλάκης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της καθ΄ημάς Μητροπόλεως, Σπυρίδων Φουκαράκης, Αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Δημήτριος Πάγκαλος, Προϊστάμενος του Ναού και Εμμανουήλ Μαθιουδάκης, κληρικός της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας, ο Οικονόμος Ευάγγελος Αναγιάννης, ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Καπελλάκης και ο Διάκονος Κωνσταντίνος Αρμενάκης.
Παρόντες ήταν ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκερογλου και ο Δήμαρχος Μίνωα Πεδιάδος κ. Μανώλης Φραγκάκης.

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, Πέμπτη 6 Αυγούστου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ανδρέου ενώ το Θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Μιχαήλ Κανιαδάκης, κληρικός της Ι. Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ο οποίος και ομίλησε επίκαιρα σχετικά με το γεγονός της Μεταμορφώσεως.  Ο Σεβασμιώτατος στην αντιφώνηση του ευχαρίστησε το π. Μιχαήλ για το κύρηγμά του και ευχήθηκε σε όλο το εκκλησίασμα το Φως της Θείας Μεταμορφώσεως να φωτίζει τις ζωές όλων μας.

Προ της Απολύσεως ο Σεβ. κ. Ανδρέας χειροθέτησε σε Αρχιδιάκονο τον διάκονο, του Ιερού Καθεδρικού Ναού, Κωνσταντίνο Αρμενάκη, ευχόμενος πλούσια τη χάρη του Μεταμορφωθέντος Χριστού στη ζωή του και στην διακονία του στην Εκκλησία.   

Στην Θεία λειτουργία πήραν μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Κορνήλιος Αθανασάκης, Πρωτοσύγκελος της καθ΄ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Μιχαήλ Κανιαδάκης, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Δημήτριος Πάγκαλος, Προϊστάμενος του Ναού και Εμμανουήλ Μαθιουδάκης, κληρικός της Ι.Μ. Νέας Ιωανίας, ο Πρεσβύτερος Εμμανουήλ Πνευματικάκης και ο Διάκονος Κωνσταντίνος Αρμενάκης ενώ το παρόν στην Πανήγυρη του Ι. Καθεδρικού Ναού έδωσαν ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης καθώς και αντιδήμαρχοι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Από τον Εσπερινό:
 

Από τη Θεία Λειτουργία: