Αρχιερατικός Εσπερινός στο πανηγυρίζον κλίτος του Αποστόλου Ματθία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού

Η Εκκλησία μας στις 9 Αυγούστου εορτάζει και τιμά την ιερή μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ματθία. Ο Απόστολος Ματθίας ήταν πρώτα ένας από τους εβδομήντα Αποστόλους. Μετά την Ανάληψη του Ιησού Χριστού, οι ένδεκα Απόστολοι, με πρόταση του Αποστόλου Πέτρου, στη θέση του Ιούδα, εξέλεξαν τον Ματθία δια κλήρου για να συμπληρωθεί ο αριθμός των Δώδεκα.
Το Σάββατο 8 Αυγούστου το απόγευμα, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ανδρέας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού στο πανηγυρίζον κλίτος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι.
Ο Σεβασμιώτατος αφού κήρυξε τον Θείο λόγο, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και προ της απολύσεως χειροθέτησε αναγνώστη τον Ιωάννη Αγγελή, τελείοφοιτο Λυκείου, ο οποίος διακονεί το ιερό βήμα από μικρο παιδί.
Στην ακολουθία πήραν μέρος ο Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Φουκαράκης, Προϊστάμενος του Μητροπολίτικού Ναού και Αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της καθ’ ημάς Μητροπόλεως και ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Καπελλάκης.