Πανήγυρις των Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην πόλη των Τρικάλων

Με την δέουσα λαμπρότητα τιμήθηκε η ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου εθνοϊερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού, με επίκεντρο τον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό στην πόλη των Τρικάλων.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 τελέσθηκε  πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου, ο οποίος χοροστάτησε και του Όρθρου, και Συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. κ. Χρυσόστομος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Αποστόλου Κανέλη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, απευθυνόμενος προς τον χειροτονούμενο, ο οποίος θα είναι άμισθος, του υπενθύμισε ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική μέρα στη ζωή του διότι ένας νέος πρεσβύτερος έρχεται να κυκλώσει το θυσιαστήριο του Κυρίου.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, ο οποίος αναφέρθηκε εμπνευσμένα στη ζωή και το έργο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας Χειροθέτησε σε Αρχιδιάκονο το Διάκονο της Ιεράς Μητροπόλεώς Τρίκκης και Σταγών π. Ιάκωβο Αστίθα.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης