Δελτίο Τύπου για την εκδημία του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου Κωνσταντίνου Καλαϊτζάκη

 

Αρκαλοχώρι, 24-02-2020

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

 

 

Η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου μετά βαθυτάτης θλίψεως αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου Κωνσταντίνου Καλαϊτζάκη, πρώτου Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου αυτής και πρώην εφημερίου της ενορίας Αγίας Κυριακής Κασταμονίτσας Πεδιάδος.

Ο πολύ αγαπητός μας π. Κωνσταντίνος με δυσεύρετο ζήλο, ανιδιοτέλεια, με προθυμία, με περισσή αγάπη αφοσιώθηκε εις την  διακονία της Εκκλησίας και προσέφερε τον εαυτό του στην υπηρεσία της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου εκ της νευραλγικής θέσεως του πρώτου Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου αυτής, αλλά και ως μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, ενισχύοντας λυσιτελώς και πολλαπλώς, με αγάπη, διάκριση και υπομονή σύνολο το έργο της Μητροπόλεώς μας.

Η σορός του εκλιπόντος κληρικού αφίχθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Κασταμονίτσας τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου και ώρα 22:00΄, όπου ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας τέλεσε τρισάγιο και ακολούθησε η ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου.

Το πρωί της Τρίτης 25ης Φεβρουαρίου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Κασταμονίτσας η Θεία Λειτουργία και στις 15:00΄ θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία.

 

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

 


Από τον Αγιασμό στα γραφεία της Μητροπόλεως το 2003
Από τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Κασταμονίτσα τον Σεπτέμβριο του 2011
Ο Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας απέδωσε τιμητική πλακέτα στον π. Κωνσταντίνο Καλαϊτζάκη, τον Μάιο του 2018 για την προσφορά του
Από την Εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής στην Κασταμονίτσα τον Απρίλιο του 2019

 

Φωτογραφίες από το τρισάγιο του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ανδρέα μπροστά στη σορό του εκλιπόντος κληρικού:

Ακολουθούν τα ψηφίσματα του Μητροπολιτικού Συμβουλίου και του Συνδέσμου Κληρικών της καθ΄ημάς Ιεράς Μητροπόλεως: