Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι

 

Το πρωί της Κυριακής 22 Μαρτίου, Γ΄ των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής (Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως) τελέστηκε ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ανδρέα και του Διακόνου Κωνσταντίνου Αρμενάκη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι,  ενώ το ιερό αναλόγιο διακόνησαν ο πρωτοσυγκελλος της Μητροπολεως, π. Κορνήλιος Αθανασάκης και ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Καπελλάκης. Η ακολουθία  ήταν χωρίς την παρουσία πιστών. Στην είσοδο εξωθεν του ναού ισταντο οι πρωτοπρεσβυτεροι π. Σπυριδων Φουκαρακης και π Νικολαος Σταματακης. Η ακολουθία μεταδόθηκε απευθείας μέσω της ιστοσελίδας της Ιεράς Μητροπόλεως μας σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΚΥΑ 2867/Υ1 περί «τέλεσης λειτουργίας αποκλειστικά προς το σκοπό μετάδοσης από εθνικής ή τοπικής εμβέλειας τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο».
Πολλές ενορίες από τον εσπερινο είχαν φέρει πανερια με ροδαρές και στις 10π.μ οι επίτροποι πέρασαν και τις πήραν για ευλογια των πιστών σε άλλες ενορίες.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος μας τόνισε την σημασία του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην ζωή του κάθε Χριστιανού και ότι με τη Θεία Δύναμη του, θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία με την πανδημία του κορονοϊού, ενώ προέτρεψε όλους μας  να προσευχηθούμε για τους νοσούντας της ασθένειας αυτής  αλλά και για το ιατρικό, νοσηλευτικό και εθελοντικό προσωπικό που δίδει την δική του μαρτυρία και να αξιωθούμε εορτάσουμε όλοι μας υγιείς τα άχραντα πάθη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και την Αγία Του Ανάσταση. Τέλος και παλι επανάλαβε:

«Οι ορθόδοξοι χριστιανοί, ο χριστιανικός κόσμος και όλες η θρησκείες απαντάμε στην πανδημία του κορονοϊού με πάνδημη παγκόσμια προσευχή»