Ο κ. Κ. ΔΗΜΤΣΑΣ ΤΗΣ “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ” ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ.

Ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Μ.Κ.Ο «Αποστολή» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας συναντήθηκε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας με τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ανδρέα, με σκοπό να ενημερωθεί η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» για τις κοινωνικές δομές της σεισμόπληκτης Μητροπόλεως.

Από κοινού, επισκέφθηκαν το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στο λόφο του Αρκαλοχωρίου, το οποίο κατέρρευσε στο μεγάλο σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, ανοικοδομήθηκε και εγκαινιάστηκε, ακριβώς, ένα χρόνο μετά. Επισκέφθηκαν, επίσης, τους οικίσκους του Αρκαλοχωρίου, όπου διαμένουν οι σεισμόπληκτοι και τον χώρο όπου κατατέθηκε ο θεμέλιος λίθος και πρόκειται να ανεγερθεί ο ναός της Αγίας Παρασκευής, διότι το ναΐδριον της Αγίας επιχωματώθηκε, κατά την κατασκευή του νέου αεροδρομίου Καστελλίου.

Ο χώρος του Κέντρου Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Συνοχής, απ’ όπου διανέμονται τα τρόφιμα στους σεισμόπληκτους και τους άλλους εμπερίστατους συνανθρώπους μας, εντυπωσίασε τον κ. Γενικό Διευθυντή της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», όπως και το Κοινωνικό Ιατρείο, που εγκαταστάθηκε και αυτό στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς επίσης οι χώροι λειτουργίας των Σχολών βυζαντινής μουσικής, ψηφιδωτού, αγιογραφίας, παραδοσιακών χορών και οργάνων και ντεκουπάζ.

Ο κ. Γενικός ενημερώθηκε, επίσης, για τους χώρους που η Ιερά Μητρόπολη έχει διαθέσει δωρεάν για την εγκατάσταση της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.) και του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων (Γ.Ε.Φ.) Αρκαλοχωρίου. Ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας μετέφερε στο Μητροπολίτη μας τις ευχές, τις ευλογίες, αλλά και το ενδιαφέρον του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ για τη δοκιμαζόμενη Μητρόπολή μας.

Ο Ποιμενάρχης μας εξέφρασε το σεβασμό του, την αγάπη του και την εξιδιασμένη εκτίμησή του, προς το σεπτό πρόσωπο του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος Μακαριωτάτου κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ, ο οποίος είχε επισκεφθεί το Αρκαλοχώρι, αμέσως μετά το μεγάλο σεισμό, εκφράζοντας τη μέριμνα και αγάπη του στους πληγέντες ανθρώπους της περιοχής μας.

Ο Σεβ. κ. Ανδρέας τόνισε, επίσης, στο Γενικό Διευθυντή της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» την εξαιρετικότητα του σπουδαίου έργου του Μακαριωτάτου, ο οποίος δια του έργου του και δια του εν λόγω Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών συμπαρίσταται και ανακουφίζει τους εμπερίστατους και αναγκεμένους αδελφούς μας, όπως ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ διακηρύττει, χωρίς διάκριση πολιτιστικής ταυτότητας ή άλλων ιδιαιτεροτήτων.

Αρκαλοχώρι, 21-10-2022

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ