Охридската Архиепископија од културната матрица на...

Високопреосвештениот Митрополит на Аркалохори, Кастели и Вијано г. Андреј Нанакис, воедно и еминентен професор по црковна историја на Аристотеловиот универзитет во Солун, во соработка со интернет порталот Религија.мк, напиша свој преглед за значењето на Охридската Архиепископија, од нејзиното[…]

Read more